طريقة عمل كاستليان أومليت

أكلتنا النهاردة سهلة جداً وهى وتنويع غير الأومليت اللى كلنا عارفينه بس بإضافات جديدة..
تنفع أوى فى فطار الويك أند على سبيل الدلع ، وتنفع كمان غدا خفيف لو زهقتى من الطبخ طول الأسبوع وعايزه تغيرى
أنا عملته مع بطاطس مهروسه بالأعشاب وسلطة كانت وجبة جميلة وخفيفة..
المكونات :
5 معالق طعام زيت زيتون ( أستعملت زيت عادى عشان مش بحب زيت الزيتون لما يتحط على النار)
2 بطاطس متوسطة مقطعة شرائح رفيعة قدر الأمكان
1 بصلة كبيرة مقطعة جيداً
1 فصل ثوم مقطع
نص معلقة شاى ملح
4 بيضات
الطريقة :
فى طاسة كبيرة نسخن 4 معالق زيت على حرارة خفيفة ونضيف البطاطس والبصل والثوم والملح ونسويهم لحوالي 20 دقيقة لغاية لما البطاطس لونها يغير وتستوى ..
نضرب البيض بشوكة لما يمتزج الصفار بالبياض ، فى الوصفة مفيش فلفل أسود بس أنا أضفت رشة بسيطة ، وفى الوصفة بنضيف البطاطس والبصل والثوم على البيض ونقلبهم بس من غير ما البطاطس تتكسر ، بس الأسهل أنك ترصى البطاطس والبصل فى صينية  مدهونه بمعلقة زيت وتتضيفى البيض بحيث أن البيض يغطى كل الصينية ..
ترفع الصينية على النار لمدة 5 دقايق على نار متوسطة لغاية لما تستوى من تحت ..
بعد كده ندخلها الفرن تحت الشواية لمدة دقيتين و وشها يستوى ..
بيتقدم سخن وبالهنا والشفا ..
معلومة على الماشى :
Castilian  ترجمتها قشتالى بالإسباني  بس الأومليت الأسباني  حاجة تانية خالص وبالتالى أنا فضلت اترجم الوصفة كاستليان أومليت والوصفة من موسوعة  سوبر طباخ ..
المقال الأًصلي: اضغط هنا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق