وصفة متجربة ..تشوكليت تشيبس كوكيز

الوصفة المرة ديه كان كلها تحديات بالنسبة لى ، أولاً لما قولت لجوزي أني هاعمل كوكيز أبتسم أبتسامة شريرة ، سألته أنت مبتحبش الكوكيز ، قالى لأ بحبها وبنفس الأبتسامة الشريرة بما معناه أنه بيحب الكوكيز بس قلقان من اللي هاعمله كوكيز ولا أيه ؟
طبعا ده زادنى أصرار أنى أعملها ..
التحدى التانى أن معنديش تشكوليت تشيبس أساساً، لكن طبعا مش هاخلى حاجة زي ديه توقف قدامي وعملت تشكوليت تشيبس ..
طريقة التشوكليت تشيبس :
قطعة شيكولاته طبخ متوسطة مذابة فوق حمام ماء
سحبت الشكولاته المذابة بحقنة من غير سن وعلى طبق نضيف نزلت نقط كبيرة زى التشيكوليت تشيبس اللى بنشتريها بعد ماخلصت الشيكولاته ومش بتاخد وقت خالص دخلت الطبق الثلاجة بعد خمس دقايق كان عندي تشيكوليت تشيبس زى اللى بنشتريها بالضبط .
وصفة الكوكيز نفسها جبتها من كتاب موسوعة الطبخ سوبر كوك.
المكونات
نصف كوب زبدة
نصف كوب سكر
نصف كوب سكر بنى
بيضة (أنا أستخدمت بيضتين والسبب فى الشرح)
نصف ملعقة شاى فانيليا
كوب ونصف دقيق
نصف ملعقة شاى بيكربونات الصوديوم / بيكينج صودا
ربع كوب بندق
تشكوليت تشيبس
الطريقة :
-          في قدر نضيف السكر بنوعية للزبدة ونضربهم لغاية ما يبقوا مزيج متجانس وهش .
-          نضيف البيضة والفانيليا ونضرب لغاية لما تختفى البيضة .
-          نضيف الدقيق بالبيكينج صودا ونضرب في الوقت ده كان الدقيق غالب على العجين وبالتالي أضفت البيضة التانية والعجينة بقت مضبوطة .
-          أضفت التشوكليت تشيبس وقلبت بمعلقة خشب .
-          ندهن ورق زبدة في صينية بملعقة زبدة ونبدأ نشكل الكوكيز ونستعمل قطعة عجينة صغيرة في كل واحدة لأن العجينة بتكبر ونراعي أن يبقى في مسافات بين الواحدة والتانية لنفس السبب .
-          بتخبز على حرارة 190 لمدة من 10 إلى 15 دقيقة ولازم تراقب بدقة لأن لونها بيتغير بسرعة .
وبالهنا والشفا .
ملحوظة في السريع : طلعت جميلة جدا بشهادة الطبق اللى جوزى نسفه الصبح قبل ماينزل الشغل والحمد لله ماتكسفتش قدامه وأخدت حقى .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق