5 حشوات مختلفة للسمبوسة

السمبوسة، وفي أقوال أخرى السمبوسك، نوع من المعجنات المحشية والمقلية، إحنا كمصريين عرفناها من الخليج، والسمبوسة شهيرة جدًا في دول الخليج ، ولكن أصولها مش خليجية، وفي حواديت كتير عنها، ناس بتقول تركية وناس تانية شايفه إنها هندية وهو الأقرب للصواب، لأن المطبخ الهندي حافل بالعجائن المقلية.

وحشوات السمبوسة متنوعة، وممكن الإضافة والاختراع فيها بسهولة، والنهارده هنقدملكم مجموعة من أشهى الحشوات عشان تجربوها ، وطبعًا فيه حشوات منطقية ومعروفة زي حشوة اللحمة المفرومة المعصجة بدون إضافات، دي مش هنذكرها، ونركز على الحشوات المبتكرة أكتر.

حشوة اللحم والبسلة والبطاطس:
المقادير:
زيت.
بصل مفروم.
ملح.
كزبرة مطحونة.
كركم مطحون.
بابريكا.
لحم مفروم.
مكعبات بطاطس صغيرة.
بسلة خضراء.

الطريقة:
نسخن الزيت ونضيف البصل إلى أن يصبح لونه أصفر.
نضيف اللحم المفروم على نار هادية لغاية ما يصبح لونه بني.
نضيف مكعبات البطاطس والبسلة ونتركها على نار هادية لغاية ما يتم سواها.
في الآخر نضيف البهارات والملح.
تترك الحشوة لتبرد قبل استخدامها.

حشوة البيض والجبن:
المقادير:
بيض مسلوق مقطع.
نص كمية البيض من الجبن الشيدر.
فلفل أسود.
كمون.
ملح.

الطريقة:
نخلط المكونات مع بعضها، ونحشي بيها مباشرة.

حشوة الفراخ والكوسة:
المقادير:
بصل مفروم.
صدور فراخ مفرومة.
كوسة مفرومة أو قلب الكوسة.
بصل أخضر.
بقدونس مفروم.
شبت مفروم.
كاري.

الطريقة:
بعد ما يصفر البصل على النار نضيف الفراخ المفرومة، ولما يتحول لونها للأبيض نضيف الكوسة.
بعد ما الفراخ تنضج ضيفي البصل الأخضر المقطع والبقدونس والشبت والبهارات والملح وقلّبي، واتركي الحشوة تبرد قبل الاستعمال.

حشوة الخضار:
المقادير:
بطاطس مسلوقة ومهروسة.
بصل مفروم.
ثوم مفروم.
فلفل مقطع.
بسلة مسلوقة.
زنجبيل.
كزبرة خضراء.
ملح.
كاري.

الطريقة:
سخني الزيت وضيفي البصل والثوم.
بعد ما لون البصل والثوم يتغير ضيفي البطاطس والفلفل والبسلة والزنجبيل، واتركي المزيج على النار 5 دقائق.
ضيفي الكزبرة والملح والكاري واتركي المزيج ليبرد قبل الحشو.

حشوة المشروم والذرة:
المقادير:
بصل مفروم.
مشروم مقطع أو مفروم خشن.
ذرة مسلوقة.
كزبرة خضراء مفرومة.
ثوم مفروم.
مكعب مرقة دجاج.
كزبرة ناشفة.

الطريقة:
حمّري البصل مع مرقة الدجاج والكزبرة الناشفة.
ضيفي المشروم وقلّبيه، وبعد ذلك ضيفي الثوم إلى أن تنشف الماء.
ضيفي الذرة والكزبرة الخضراء واطفي النار، واتركي الحشوة تبرد قبل الاستخدام.
للمقال الاصلي: اضغط هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق