8 مشروبات لرمضان في الصيف الحار

بعد كل سنة وإنتو طيبين، ورمضان كريم.
رمضان السنة دي زي ما هو واضح جاي في الصيف، والصيام بين 16 و17 ساعة، عشان كده لازم نحرص على شرب السوائل والعصائر والماء بعد الفطار ولغاية السحور، لأن الجفاف مرهق للجسم أكتر من الجوع.
والمائدة الرمضانية المصرية بتشتهر بالمشروبات المتنوعة، وهنقدملكم هنا طريقة صنع 8 مشروبات، عشان تزينوا بيها سفرتكم، وتتسلوا عليها بدل الحلويات من الفطار للسحور.

1- التمر باللبن:
في نهاية الصيام الجسم بيكون محتاج سكريات سهلة الامتصاص وسوائل، عشان كده أفضل حاجة نفطر عليها التمر واللبن، وفيه طريقتين ممكن نقدم بيهم التمر باللبن ولكن المقادير واحدة.

المقادير:
كيلو لبن.
ربع كيلو بلح بدون نوى.
سكر حسب الرغبة.

الطريقة:
ننقع البلح منزوع النوى لمدة خمس ساعات.
نضيف السكر على اللبن بالكمية اللي عايزينها مع مراعاة إن التمر مليء بالسكريات وبالتالي ملاعق قليلة كافية جدًا.
طريقة التقديم الأولى نضرب التمر مع اللبن في الخلاط ونقدمه.
طريقة التقديم الثانية نضع التمر مع اللبن ثم نوزعه على الأكواب ويؤكل بالملعقة.

2- الخشاف:
مشروب بيجمع بين الفواكه المجففة الشهيرة باسم الياميش.

المقادير:
ربع كوب مشمش مجفف.
ربع كوب تمر منزوع النوى مقطع أنصاف أو أرباع.
ربع كوب تين مجفف.
ربع كوب قراصيا.
ربع كوب زبيب.
أربع أكواب ماء.
مكسرات حسب الرغبة.
سكر حسب الرغبة.

الطريقة:
اجمعي المكونات مع بعضها بدون المكسرات، سيبيها في الثلاجة لأربع ساعات، زيني بالمكسرات قبل التقديم مباشرة.

3- العرقسوس:
العرقسوس بيشرب خارج المنزل في غير رمضان، ولكن صنعه في المنزل طقس رمضاني بحت، وهو ممتاز لأصحاب الضغط المنخفض، ولكن أصحاب الضغط العالي ياخدوا بالهم وكوب كفاية جدًا.

المقادير:
نصف كوب مسحوق العرقسوس.
نصف ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم (الباكينج صودا).
المكونات موجودة عند العطار.

الطريقة:
قبل الفطار بعدة ساعات، ضيفي المكونات لبعض مع كوب من المياه وقلبيهم لما يبقوا مزيج متجانس، واتركيهم لعدة ساعات.
قبل الفطار بساعة ضعي المزيج من الخطوة اللي فاتت في قطعة من الشاش النظيف واقفليها واربطيها، ثم نزليها في وعاء كبير به الماء، واتركيهم في الثلاجة.
وقت التقديم بتشيلي لفة الشاش وتقسمي العصير على الأكواب.

4- الكركديه:
مشروب مرطب رائع في الصيف، لكن أصحاب الضغط المنخفض يفضل ميكتروش منه.

المقادير:
6 أكواب كبيرة مياه.
كوب من أوراق الكركديه.
نصف كوب سكر أو حسب الرغبة.

الطريقة:
اغلي الكركديه مع الماء لخمس دقائق.
صفي أوراق الكركديه، وضيفي السكر وقلبي.
ضعي المشروب في الثلاجة أو ضيفي مكعبات ثلج، ولو الطعم مركز عند التقديم ضيفي ماء مثلج.

5- التمر الهندي:
المقادير:
10 حبات تمر هندي مجفف (من عند العطار).
5 أكواب ماء.
سكر حسب الرغبة.

الطريقة:
نفس طريقة الكركديه.

6- قمر الدين:
المقادير:
ربع لفة قمر الدين.
5 أكواب مياه.
نصف كوب سكر أو حسب الرغبة.

الطريقة:
نقطع قمر الدين بمقص المطبخ لمربعات صغيرة.
ننقع قمر الدين في الماء لعدة ساعات.
اضربي قمر الدين المنقوع مع السكر في الخلاط.
ضعي العصير في الثلاجة حتى التقديم.

7- عصير الدوم:
المقادير:
كوب دوم مجروش (من عند العطار).
كوب سكر.
8 أكواب ماء.

الطريقة:
على النار نضيف الدوم والسكر مع التقليب إلى أن يسيح السكر، ولكن بدون أن يتغير لونه.
زودي الماء واتركيه ليغلي.
بعد الغليان اقفلي النار وسيبيه يبرد وبعد ذلك صفيه وبرديه في الثلاجة للتقديم.

8- عصير الخروب:
المقادير:
1 كيلو خروب.
2 كوب سكر.

الطريقة: 
انقعي الخروب في لترين ماء طوال الليل.
ضعي الخروب والماء بعد إضافة السكر على النار لمدة ساعة.
صفي العصير وضعيه في الثلاجة.

للمقال الاصلي: اضغط هنا 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق